NL_Vacatures_HR

Vacatures HR bij Sligro in Veghel

Deel jij onze overtuiging dat medewerkers aan de basis staan van het succes van een organisatie? Als jij pas tevreden bent wanneer iedereen de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen, kom dan ons veelzijdige HR-team versterken! We ondersteunen je natuurlijk actief bij het realiseren van jouw eigen ambities, want als afdeling geven we graag het goede voorbeeld op het gebied van actief talent management.

✅ Volop ruimte voor ondernemerschap
✅ Veel leer- en ontwikkelmogelijkheden
✅ Kansen om zowel horizontaal als verticaal door te groeien
✅ Gezonde werk-privébalans
✅ Aan de slag in een bedrijf waar samenzijn en gezelligheid belangrijk zijn

👉 Net afgestudeerd? Ook voor starters hebben we regelmatig mogelijkheden, bijvoorbeeld als Junior Recruiter of Medewerker HR Operations.

Werken op operationeel, tactisch of strategisch niveau

Sligro Food Group is uitgegroeid tot dé marktleider in foodservice in Nederland. Dit hebben we vooral kunnen bereiken door de enorme inzet van onze ruim 5.000 betrokken medewerkers. We vinden het belangrijk dat onze collega’s zich bij ons thuis en gewaardeerd voelen en zich kunnen blijven ontwikkelen. Onze HR-afdeling heeft hierin een belangrijke rol. Binnen deze afdeling werken zo’n 30 collega’s op strategisch, tactisch en operationeel niveau samen in verschillende teams. Er zijn teams die nauw in contact staan met de business en Centers of Expertise (CoE). In deze kenniscentra wordt het beleid bepaald en voor een belangrijk deel uitgevoerd op het gebied van People Development, Recruitment, Compensation & Benefits en Change Management. Daarnaast is er een team dat zich bezighoudt met Vitaliteit, Verzuim en Duurzame Inzetbaarheid. De verschillende teams hebben veel onderling contact en werken regelmatig met elkaar samen.

Lees hieronder meer over de verschillende teams binnen HR. Wil je van onze collega’s iets meer horen over hun functie en hoe het werken bij Sligro hen bevalt? Hun verhalen vind je ook op deze pagina.

Zoekresultaten voor "". Pagina 1 van 1, resultaten 1 t/m 9 van 9
Vacaturetitel Merk Locatie
Herstel
Meewerkstage Recruitment Marketing | Employer branding & arbeidsmarktcommunicatie | Sligro | Veghel Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Specialist Vitaliteit & ARBO | Sligro | Veghel
Specialist Vitaliteit & ARBO | Sligro | Veghel Veghel, NL, 5466 RB 14 jun. 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Case manager Regio Midden Nederland | Sligro | Veghel Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Meewerkstage HR Recruitment | Veghel | Sligro
Meewerkstage HR Recruitment | Veghel | Sligro Veghel, NL, 5466 RB 7 jun. 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Senior Recruitment Business Partner (Inkoop, Sales en Marketing) | Sligro | Veghel Sligro Veghel, NL, 5466 RB
HR Data Analist | Sligro | Veghel
HR Data Analist | Sligro | Veghel Veghel, NL, 5466 RB 4 jun. 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Specialist Compensation en Benefits | Sligro | Veghel Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Content creator TikTok | Sligro | Veghel
Content creator TikTok | Sligro | Veghel Veghel, NL, 5466 RB 28 mei 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Salarisadministrateur / Payroll Specialist (parttime/fulltime) | Sligro | Veghel Sligro Veghel, NL, 5466 RB

Werken in het Operations-team: het hart van onze HR-organisatie

In het HR Operations-team ben jij het eerste aanspreekpunt voor al onze collega’s als zij HR-vragen hebben. Zij kunnen via mail of telefonisch bij je terecht. Veel informatie is ook te vinden op de HR-pagina op intranet, die jij up-to-date houdt. Je bent verantwoordelijk voor praktische HR-taken, zoals bijvoorbeeld het opstellen van contracten en de verwerking van mutaties in onze HR-systemen, en je ondersteunt onze CoE’s op administratief vlak. Onder je werkzaamheden hoort ook de organisatie van sociale Sligro-projecten, zoals de jubilarissenavond, de sinterklaasviering en de kerstborrel. Daarnaast breng je jouw praktische kennis over HR-processen in bij andersoortige projecten, zoals projecten die met leren en ontwikkelen te maken hebben of met veranderingen in de organisatie.

Contact met onze collega’s door het hele land

Onze HR Adviseurs dragen het HR-beleid uit naar onze verschillende vestigingen en bieden praktische ondersteuning. De werkgebieden zijn verdeeld per regio en één van de HR Adviseurs werkt specifiek voor ons kantoor in Veghel. Als HR Adviseur help je de lokale managementteams met het bouwen en versterken van hun teams. Je bezoekt regelmatig de vestigingen om collega’s te spreken en de leiding te ondersteunen bij specifieke personeelszaken, bijvoorbeeld als de leer- en presteercyclus op een bepaalde vestiging extra onder de aandacht moet worden gebracht. Andersom ben je onmisbaar in het geven van feedback vanuit de business naar de CoE’s.

Je werkt nauw samen met en rapporteert aan een van de twee HR Business Partners, die op strategisch en tactisch niveau de business adviseren op HR-vlak.

Kenniscentra als drijvende kracht achter ons HR-beleid

Binnen Sligro Food Group onderscheiden we een viertal Centers of Expertise die samen met de HR Directeur Nederland het HR-beleid en de processen bepalen. Binnen CoE People Development houd je je onder andere bezig met de leer- en presteercyclus binnen onze organisatie. Zo ondersteun je medewerkers, teams en leidinggevenden in hun ontwikkeling en stimuleer je hen het beste uit zichzelf te halen. Hiervoor worden engagement verhogende initiatieven en gerichte HR Communicatie ingezet. Als medewerker van de afdeling Recruitment & Onboarding houd je je bezig met het werven en onboarden van talent en met aansprekende arbeidsmarktcommunicatie via verschillende wervingskanalen. Binnen CoE Compensation & Benefits ligt je focus op het belonings- en waarderingsbeleid met als doel de juiste collega’s aan te trekken en te behouden. Als je werkt binnen CoE Change Management is je belangrijkste doel de organisatie vanuit HR-perspectief te begeleiden in veranderprocessen. Sligro is als organisatie enorm in beweging en we vinden het belangrijk onze medewerkers op een goede manier mee te nemen in de veranderingen die plaatsvinden.

Voor een succesvolle implementatie van het beleid werken alle CoE’s nauw samen met de andere teams binnen HR. Zo zorgen de HR Business Partners voor de uitvoering van het beleid en de processen op directie- en MT-niveau, daarbij ondersteund door de aan hen gekoppelde HR Adviseurs. HR Operations helpt vervolgens met de uitvoering van de gemaakte afspraken.  

Stappen zetten binnen de afdeling of daarbuiten

Bij Sligro ondernemen we met lef. Dat betekent dat jij van ons ook alle vertrouwen krijgt als je een volgende stap wilt zetten in je carrière. Dat kan een stap zijn binnen de afdeling, bijvoorbeeld van een junior naar een medior of senior rol. Het kan ook een stap buiten de afdeling zijn. Misschien ambieer jij wel een leidinggevende functie op een van onze vestigingen in het land. Aan jou de keuze hoe jij je verder wilt ontwikkelen, wij ondersteunen je daar actief in. In een organisatie waarin ontwikkeling van medewerkers een speerpunt is, geven we als HR-afdeling natuurlijk het goede voorbeeld!

Bij Sligro doen we dingen samen

Elkaar helpen en samen werken aan succes staan bij Sligro centraal. Dat gevoel van ‘samen’ gaat echter verder dan het werk alleen. Als collega’s brengen we graag tijd met elkaar door tijdens borrels en evenementen, zoals het door Sligro gesponsorde Paaspop. Zolang het maar een link heeft met lekker eten en drinken, want de passie voor food is iets wat alle collega’s met elkaar delen. Herken jij die passie en vind jij een gezellige werkomgeving net zo belangrijk als wij, dan zul jij je snel thuis voelen bij Sligro. Jouw eigen thuis vinden wij overigens ook heel belangrijk. Je kunt rekenen op een gezonde werk-privé-balans.

Maak kennis met Hidde, Monique, Anne en Fred en lees waarom zij bij ons werken:

"Naast mijn reguliere recruitmentwerkzaamheden ben ik ook betrokken bij verschillende projecten. Die diversiteit maakt mijn werk extra leuk."

Hidde de Heer, Regio Recruiter

"Mijn studie Human Resource Management aan Avans Hogeschool in Den Bosch heb ik afgesloten met een afstudeeropdracht bij Sligro met als onderwerp ‘Wat kunnen we doen om als Sligro inclusief werkgever te worden?’. Ik heb door deze opdracht Sligro heel goed leren kennen en wilde na mijn studie graag bij Sligro blijven. In juni 2022 ben ik gestart als Regio Recruiter.

Als Recruiter ben ik verantwoordelijk voor de regio Zuid: Limburg en het oosten van Brabant. In deze regio hebben we echt een diversiteit aan bedrijven en daarmee aan vacatures. Zo recruit ik voor de zelfbedieningsvestigingen, de bezorgservicelocaties en voor onze productiebedrijven SmitVis en CuliVers; een hele brede portefeuille dus. Ik overleg met de Hiring Managers over hun vacatures, heb contact met sollicitanten en zoek ook zelf actief naar kandidaten.

Er ligt binnen Sligro een strategisch plan voor recruitment, waarbij verder wordt gekeken dan alleen het op ad-hocbasis invullen van vacatures. Voor mij betekent dit dat ik ook betrokken ben bij bijvoorbeeld campus recruitment. Zo maken we onder andere jongeren meer bekend met Sligro en wat Sligro als werkgever te bieden heeft. Daarnaast werk ik mee aan projecten op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en onboarding. Die veelzijdigheid maakt mijn werk extra leuk."

"Het samen bouwen aan en versterken van onze vestigingen en afdelingen vind ik superleuk om te doen."

Monique Goudkamp, HR Adviseur

"Als HR Adviseur ben ik actief voor een aantal bezorgservicevestigingen en voor een aantal zelfbedieningsvestigingen in het noorden en oosten van Nederland en op Texel. Ook ben ik betrokken bij de afdeling Supply Chain en neem ik deel aan diverse HR-projecten op het gebied van HR-beleid, uitwerking van procedures, vormgeven van instrumenten en standaardisatie.

Mijn focus ligt op het bouwen aan de organisatie op vestigingsniveau en de afdelingen waar ik bij betrokken ben. Daarbij kijk ik o.a. naar wat al goed gaat op HR-gebied, wat nog minder goed gaat en vooral hoe we de verschillende teams nog verder kunnen verbeteren. Samen met het lijnmanagement maak ik plannen om talent te ontwikkelen binnen de afdelingen en teams en ondersteun ik bij de uitvoering daarvan.

Ik kan veel informatie uit onze HR-systemen halen. Toch ben ik regelmatig op ‘mijn’ locaties aanwezig, waar ik met verschillende mensen spreek. Even sfeer proeven. Zo krijg je nog meer gevoel voor wat er allemaal speelt. Iedere vestiging is weer anders en heeft een eigen aanpak nodig. Mijn werk is hierdoor heel afwisselend. Daarbij is de onderlinge sfeer heel erg leuk, open en eerlijk. Samen hebben we hetzelfde einddoel voor ogen: het ontzorgen van onze klanten, zodat zij hún klanten goed kunnen bedienen."

"Je merkt dat wat je bij Sligro doet er echt toe doet. Daardoor voel je je belangrijk binnen de organisatie."

Anne van den Berk, Senior HR Operations

"Hiervoor werkte ik als Vergunningverlener Milieuzaken. Toen ik bedacht dat ik iets heel anders wilde, ben ik samen met een loopbaancoach gaan kijken wat beter bij mij zou passen. Zo ben ik bij Sligro terechtgekomen als Medewerker HR Operations. Onlangs ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie.

Binnen HR Operations zorgen we dat alle personeelsinformatie op de juiste manier wordt verwerkt. Ik maak en verstuur arbeidsovereenkomsten en verwerk mutaties in ons HR-systeem, bijvoorbeeld in geval van promoties of aanpassingen in uren. Ook beantwoord ik telefonisch en via mail ad-hocvragen van medewerkers en leidinggevenden. Daarnaast zorg ik ervoor dat de personeelsinformatiepagina op ons intranet voorzien is van de juiste informatie over allerlei HR-gerelateerde zaken, zoals ouderschapsverlof of fietsplan.

Ik ben nu als Senior ook vaker betrokken bij projecten, zoals bijvoorbeeld het opstarten van ons eigen transportbedrijf. Vanuit mijn HR Operations-rol kijk ik dan naar wat we nodig hebben om alles goed in het HR-systeem op te nemen en alles meteen goed in te richten.

Mijn werk op zich is al leuk, daarnaast is Sligro ook een heel leuk bedrijf om voor te werken. Er wordt veel georganiseerd zoals Paaspop, winacties en bingo-avonden. Bovendien werk ik in een hartstikke gezellig team."

"Het voelt goed een bijdrage te leveren aan de medewerkerstevredenheid en de ontwikkeling van mensen en teams. Dit alles gevoed door de Sligro-cultuur."

Fred Fens, CoE Lead People Development

"Eind 2019 ben ik begonnen bij Sligro en het enthousiasme dat ik voelde toen ik binnen kwam, voel ik nog steeds. Wat Sligro ontzettend gaaf maakt, is de cultuur binnen Sligro. Ik kan hier mijn ondernemerschap echt kwijt. Als je een goed idee hebt dat het bedrijf en de medewerkers verder kan brengen, dan krijg je de mogelijkheid daarmee aan de slag te gaan. Niet voor niets is ‘Ondernemend met lef’ een van de kernwaarden van Sligro. Dat geldt overigens ook voor de andere kernwaarden ‘Samen sterker’, ‘Kracht in eenvoud’, ‘Iedere dag beter’ en ‘Trots vanuit passie’. Hier zijn dit geen zaken om na te streven, je ziet ze overal terug.

Ik ben verantwoordelijk voor talent- en leiderschapsontwikkeling, de ontwikkeling van de teams, medewerkerstevredenheid en de leer- en presteercyclus. Zo ben ik ook betrokken bij het aanbod van onze Sligro Academy, waar onze medewerkers intensief gebruik van maken. Ook HR communicatie valt onder mijn verantwoordelijkheid.

Het steeds verder vergroten van de medewerkerstevredenheid is een van mijn speerpunten, net als het streven naar continue verbetering door de ontwikkeling van mensen en teams. De doelstellingen op dat vlak zijn heel ambitieus. Dat ik daar mijn bijdrage aan kan leveren, zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga."

Meer weten over de mogelijkheden bij onze afdeling HR? Mail, bel, whatsapp met onze Recruiter!

Ellis van Zutphen

E-mail: evanzutphen@sligro.nl

Mobiel: 0621684335

Meer weten over de mogelijkheden op onze afdeling HR? Mail, bel, whatsapp onze Recruiter!

Ellis van Zutphen

E-mail: evanzutphen@sligro.nl

Mobiel: 0621684335