NL_Vacatures_Inkoop

Vacatures Inkoop bij Sligro

Ga als Inkoper aan de slag op onze afdeling Inkoop en Assortimentsmanagement. Afwisselend werk met veel ruimte voor eigen ideeën en ondernemerschap. Meer weten? Lees verder!

Sligro Food Group is een groothandel voor Nederlandse en Belgische klanten die allemaal een link hebben met food. Bijvoorbeeld restaurants, hotels, cafés, ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants. Maar ook festivals, dierentuinen en pretparken. Zij vinden bij ons álles wat ze nodig hebben, want vanuit onze passie voor food verkopen we wel 75.000 artikelen! Van beschuit tot kaviaar, van theelepeltje tot BBQ en complete keukenoplossingen. Je kunt het zo gek niet bedenken of onze klanten vinden het bij ons!

Onze Inkopers & Assortimentsmanagers zorgen ervoor dat al deze artikelen tegen de juiste voorwaarden worden ingekocht. Zij optimaliseren daarnaast continu ons assortiment, zodat we onze klanten goed kunnen bedienen. Ook hebben we Inkopers die ervoor zorgen dat we alles in huis hebben voor de bedrijfsvoering van onze organisatie.

 

Ga als Inkoper aan de slag op onze afdeling Inkoop en Assortimentsmanagement.
Afwisselend werk met veel ruimte voor eigen ideeën en ondernemerschap.
Meer weten? Lees verder!

 

Sligro Food Group is een groothandel voor Nederlandse en Belgische klanten die allemaal een link hebben met food. Bijvoorbeeld restaurants, hotels, cafés, ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants. Maar ook festivals, dierentuinen en pretparken. Zij vinden bij ons álles wat ze nodig hebben, want vanuit onze passie voor food verkopen we wel 75.000 artikelen! Van beschuit tot kaviaar, van theelepeltje tot BBQ en complete keukenoplossingen. Je kunt het zo gek niet bedenken of onze klanten vinden het bij ons!

Onze Inkopers & Assortimentsmanagers zorgen ervoor dat al deze artikelen tegen de juiste voorwaarden worden ingekocht. Zij optimaliseren daarnaast continu ons assortiment, zodat we onze klanten goed kunnen bedienen. Ook hebben we Inkopers die ervoor zorgen dat we alles in huis hebben voor de bedrijfsvoering van onze organisatie.

Als Inkoper- en Assortimentsmanager bij Sligro Food Group:

✅ Draag je bij aan het opstellen en implementeren van ons inkoop- en assortimentsbeleid
✅ Ben je verantwoordelijk voor je eigen productgroep
✅ Heb je contacten met vrijwel alle afdelingen binnen onze organisatie
✅ Heb je veel vrijheid en ruimte voor ondernemerschap
✅ Maak je deel uit van diverse projectgroepen

💡 Nog geen inkoopervaring? Start als Junior Inkoper en doe al werkend kennis op over het vak om zo door te groeien!
💡 Liever een ondersteunende rol? Ga aan de slag als Commercieel Inkoop Assistent!

Zoekresultaten voor "". Pagina 1 van 1, resultaten 1 t/m 7 van 7
Vacaturetitel Merk Locatie
Herstel
Inkoper Non-Food | Sligro | Veghel
Inkoper Non-Food | Sligro | Veghel Veghel, NL, 5466 RB 15 jun. 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Administratief Fotograaf | Veghel | Hybride | Sligro
Administratief Fotograaf | Veghel | Hybride | Sligro Veghel, NL, 5466 RB 14 jun. 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Meewerkstage Kwaliteit | Veghel | Sligro
Meewerkstage Kwaliteit | Veghel | Sligro Veghel, NL, 5466 RB 30 mei 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Inkoper & Assortimentsmanager | Sligro | Veghel
Inkoper & Assortimentsmanager | Sligro | Veghel Veghel, NL, 5466 RB 29 mei 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Meewerkstage inkoop Food/Non Food | Veghel | Sligro
Meewerkstage inkoop Food/Non Food | Veghel | Sligro Veghel, NL, 5466 RB 29 mei 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Commercieel Inkoop Assistent | Veghel | Hybride | Sligro Sligro Veghel, NL, 5466 RB
Meewerkstage inkoop wijn & gedistilleerd
Meewerkstage inkoop wijn & gedistilleerd Veghel, NL, 5466 RB 22 mei 2024
Sligro Veghel, NL, 5466 RB

Draag bij aan het opstellen en implementeren van ons inkoop- en assortimentsbeleid

Onze afdeling Inkoop en Assortimentsmanagement speelt een belangrijke rol bij het realiseren van de strategische doelstellingen van onze organisatie. Internationalisering en innovatie zijn hierbij belangrijke strategische onderwerpen. Als Inkoper & Assortimentsmanager ben je verantwoordelijk voor je eigen productgroep. Natuurlijk houd je je bezig met de inkoop van producten voor onze klanten. Daarnaast bepaal je welke producten we in ons assortiment opnemen en hoe en waar (alleen via de bezorgservice of ook via de zelfbedieningsgroothandel) deze worden aangeboden aan onze klanten. Je houdt gesprekken met (bestaande en nieuwe) leveranciers, doet de onderhandelingen en maakt afspraken over volumes en prijzen. Daarnaast onderhandel je met onze leveranciers over marketingactiviteiten. 

Contacten met vrijwel alle afdelingen binnen onze organisatie
In deze rol werk je samen met veel verschillende afdelingen binnen Sligro. Met Marketing overleg je welke producten er in de folders worden opgenomen. Hiervan verschijnen er 17 per jaar. Met de Category Manager bespreek je trends en ontwikkelingen in de markt en mogelijke consequenties voor ons assortiment. Met Sales de aanvragen voor nieuwe producten die zij van onze klanten krijgen. Dit kan betekenen dat je op zoek gaat naar nieuwe leveranciers. Met Supply Chain stem je de bestellingen af, met Finance zaken als credit management, met de zelfbedieningsgroothandels operationele zaken.

Veel vrijheid en ruimte voor ondernemerschap
Natuurlijk ben je als Inkoper & Assortimentsmanager altijd bezig om de juiste deal te sluiten. Daarvoor krijg je ook alle ruimte en ondersteuning. Daarnaast heb je altijd je ogen open voor mogelijkheden om ons aanbod naar onze klanten te innoveren, om zo ook een bijdrage te leveren aan ons marktleiderschap in foodservice.

Liever als Inkoper de bedrijfsvoering van onze eigen organisatie optimaliseren? Dat kan ook!
Als Inkoper Niet-handelsgoederen ben je verantwoordelijk voor de inkoop van alle goederen en diensten die nodig zijn voor de bedrijfsvoering van onze organisatie, maar niet aan onze klanten verkocht worden. Dat varieert van het papier waarop we onze folders drukken tot winkelinrichting. Van bedrijfskleding tot capaciteit bij de transportbedrijven die we inschakelen. Van kantoorartikelen tot afspraken met de uitzendbureaus waar we mee samenwerken. Als Inkoper Niet-handelsgoederen zorg je voor de meest gunstige inkoopvoorwaarden, waarbij je afstemt met je collega’s van de business en ook gezamenlijk met hen optrekt.

Nog geen inkoopervaring? Start als Junior Inkoper en doe al werkend kennis op over het vak om zo door te groeien
Als Junior Inkoper werk je voor meerdere productgroepen. Hierdoor maak je uitgebreid kennis met ons assortiment en ontwikkel je je steeds verder. Naarmate je groeit in je functie neem je – natuurlijk onder begeleiding - steeds meer taken op je met als doel door te groeien naar Inkoper & Assortimentsmanager van een eigen productgroep.

Liever een ondersteunende rol? Ga aan de slag als Commercieel Inkoop Assistent
In deze functie ondersteun je de Inkoper & Assortimentsmanager bij alle voorkomende werkzaamheden. Dit varieert van administratieve werkzaamheden tot bijvoorbeeld het maken van analyses. Daarnaast ga je aan de slag op ad hoc projecten. Gevarieerd werk, waarbij we je actief ondersteunen bij het verder ontwikkelen van je talenten.

En er is meer!
Natuurlijk zijn er naast de inkooprollen ook andere functies binnen de afdeling Inkoop en Assortimentsmanagement. Zo voeden de Category Managers de Inkoper & Assortimentsmanagers met informatie over trends en ontwikkelingen. We hebben collega’s die zich bezighouden met het management van onze eigen merken, dat zijn er ongeveer 70 in allerlei verschillende categorieën. Binnen de unit Support & Coördinatie, waar ook onze Inkopers Niet-handelsgoederen formeel onder vallen, werkt ook het team Programma-, Project- en Procesmanagement. Dit team werkt op ad hoc basis aan uiteenlopende projecten die impact hebben op onze organisatie en assortiment. Daarnaast kent de afdeling verschillende ondersteunende functies, zoals het secretariaat, Declaranten en IT-beheerders.

Maak kennis met Philip, Daniëlle en Lotte en lees waarom zij bij ons werken:

Philip van Binsbergen: Inkoper- en Assortimentsmanager Boter, Kaas en eieren

“Er is binnen Sligro veel vrijheid en ruimte om met je eigen ideeën aan de slag te gaan.”

Als Inkoper & Assortimentsmanager ben ik verantwoordelijk voor de productgroep Boter, Kaas en Eieren. In dat kader bepaal ik in overleg met sales en category management welke producten we in ons assortiment opnemen en tegen welke prijs. Ik onderhandel met onze leveranciers over de juiste inkoopvoorwaarden. Ik ben nauw betrokken bij de marketingactiviteiten waarbij ik samenwerk met de marketingcollega’s. Bijvoorbeeld als het gaat om het bepalen van het productaanbod voor een van de 17 folders die we ieder jaar maken.

Verder maak ik deel uit van diverse projectgroepen, zoals category management, data delen met leveranciers, gezonde en verantwoorde voeding en ‘Slimme Keuken’. In dit laatste is Sligro echt uniek. We helpen onze klanten die te maken hebben met personeelstekorten, stijgende kosten en marges die onder druk staan. Dit doen we door slimme maaltijdcomponenten te leveren die gebruikt kunnen worden tijdens de mise-en-place.

Ruimte en vrijheid om met het assortiment aan de slag te gaan
De invloed die je hebt op het assortiment is groot. Zo heb ik de ruimte gekregen om samen met collega’s van ons eigen-merken-team een duurzame lijn ei-producten op te zetten, planet proof, waarbij milieu en dierenwelzijn samenkomen. Dit betreft het hele ei-assortiment, van verse scharreleieren tot gekookte, gepelde eieren en vloeibaar ei-producten. Daarmee zijn we de eerste en enige in Nederland. Die vrijheid en ruimte om te ondernemen vind ik heel kenmerkend voor Sligro en maakt mijn werk erg interessant, uitdagend en afwisselend. Je werkt dit soort initiatieven samen met collega’s van andere disciplines uit, waarbij je dan echt een team vormt. Bovendien is íedereen in de organisatie benaderbaar, er zijn geen ivoren torens.

De no-nonsense Sligro-cultuur past goed bij me. Er is veel mogelijk, er is ruimte om dingen uit te proberen en eventueel fouten te maken. Daarnaast worden successen ook echt gevierd. Ik werk iedere dag met plezier en krijg enorm veel energie van m’n werk.

Daniëlle Slabbekoorn, Inkoper & Assortimentsmanager

Er zit wel een rode draad in je werkzaamheden, toch is elke dag weer anders.”

Na mijn studie Bedrijfskunde MER aan Avans Den Bosch ben ik als e-commerce coördinator aan de slag gegaan bij een woonwarenhuis. Daar combineerde ik mijn werk aan de webshop met category management en inkoop. Dat laatste vond ik zo leuk dat ik verder wilde in die richting. Ik heb een passie voor koken en lekker eten en ik wilde dat heel graag ook in mijn werk kwijt kunnen. Daarom besloot ik te zoeken naar kansen in de foodbranche.

Sligro is marktleider in food service en het leek me een mooi, dynamisch bedrijf. Dus toen er een vacature als Junior Inkoper beschikbaar kwam heb ik daarop gesolliciteerd en ben ik eind 2019 aangenomen binnen de groep Vers. Daar ben ik onder begeleiding van de Inkoper Brood en Patisserie steeds meer taken van een Inkoper & Assortimentsmanager gaan oppakken. Na 1,5 jaar als Junior Inkoper te hebben gewerkt ben ik doorgestroomd naar de rol van Inkoper & Assortimentsmanager en beheer ik mijn eigen inkooppakket.

Veel afwisseling en heel veel contacten
Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling, geen dag is hetzelfde. Ik heb natuurlijk veel contacten met leveranciers, ga ook regelmatig bij hen op bezoek. Ik vind het mooi om ook daar de gedeelde passie voor food te zien. Verder heb ik veel contact met mijn collega’s van o.a. marketing, supply chain en voorraadbeheer. Het onderhandelen heb ik wel moeten leren, daar heb ik een gerichte training voor gevolgd waar ik enorm veel van heb opgestoken. Verder kun je ook meedenken in een van de projectgroepen, zo zit ik in de projectgroep die zich bezighoudt met innovaties.

Ik zit hier enorm op mijn plek. Er liggen veel kansen om mezelf verder te ontwikkelingen. Tegelijkertijd kan ik ook verdere verbeterslagen doorvoeren in mijn assortiment en werkprocessen.

Lotte de Leijer, Commercieel Inkoop Assistent

“Er is veel aandacht voor starters, je krijgt echt alle kansen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.”

Tijdens mijn opleiding Bedrijfskunde aan Fontys Hogeschool in Eindhoven heb ik in mijn derde jaar stage gelopen bij Sligro op de afdeling Inkoop en Assortimentsmanagement binnen de unit Food. Dat beviel zo goed, dat ik binnen diezelfde unit ook vakantiewerk heb gedaan. Ik vond Sligro toen al een heel leuk bedrijf. Zag dat er veel jonge mensen werkten en hoeveel kansen zij kregen om zich te ontwikkelen en door te groeien. Daarom wilde ik na afronding van mijn studie ook graag bij Sligro aan de slag.

Gevarieerd werk en verschillende projecten
Na een aantal gesprekken te hebben gevoerd ben ik binnen de afdeling Inkoop en Assortimentsmanagement aan de slag gegaan binnen de unit Support & Coördinatie als Commercieel Inkoop Assistent (CIA). Normaal gesproken werk je als CIA voor specifieke productgroepen, maar ik wilde me graag breed oriënteren op het vlak van inkoop. Dat kan binnen deze afdeling. Mijn werkzaamheden zijn heel gevarieerd. We zitten op dit moment volop in een digitale transitie waarbij we ook overgaan op nieuwe systemen. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar ook voor België. Totdat mijn collega’s in België ook alle administratieve werkzaamheden in ons nieuwe inkoopsysteem kunnen uitvoeren zorg ik voor het aanmaken van artikelen en het doorvoeren van prijzen en wijzigingen.

Daarnaast werk ik aan ad-hoc-projecten. Zo heb ik onlangs een leverancierstevredenheidsonderzoek opgezet. Ik ben nu bezig met een pricingproject, waarbij ik analyses maak van het pricinggedrag van onze concurrenten. En ik ben bezig met het organiseren van een afdelingsactiviteit. Dat de projecten zo verschillend zijn maakt het werk ook heel leuk.

Ik ben nu in gesprek over mijn volgende stap. Er wordt daarin echt met me meegedacht, dat is ook zo fijn aan het werken bij Sligro.

Meer weten over de mogelijkheden bij onze afdeling Inkoop? Neem contact op met onze Recruiter!

Joyce van Breenen

E-mail: jvanbreenen@sligro.nl

Mobiel: 06-10253140

Meer weten over de mogelijkheden op onze afdeling Inkoop? Neem contact op met onze Recruiter!

Joyce van Breenen

E-mail: jvanbreenen@sligro.nl

Mobiel: 06-10253140