Vacatures bij SmitVis, onderdeel van Sligro Food Group

Zie jij een baan bij de grootste leverancier van vis aan de horeca in Nederland en België wel zitten? Bij SmitVis hebben we altijd ruimte voor ervaren en onervaren medewerkers die het leuk vinden om binnen ons bedrijf verschillende werkzaamheden te verrichten, zoals fileren, portioneren en verpakken.

✅ Doorgroeimogelijkheden, misschien wel tot een echte Visspecialist!
✅ Werken in een collegiaal team waarin iedereen welkom is
✅ Vast werkrooster in twee ploegen
✅ Koel- en ploegentoeslag
✅ Aantrekkelijke extra’s, zoals een goed pensioen, collectieve korting op verschillende verzekeringen en op leuke uitjes

Over SmitVis
SmitVis is onderdeel van Sligro Food Group en is dé leverancier van verse vis, schaal- en schelpdieren aan met name de horeca. Zes dagen per week leveren we duurzame vis van topkwaliteit aan onze klanten. Daar zijn we trots op!

Op onze productielocatie in Veghel werken zo’n 50 medewerkers in productie, logistiek en op kantoor. Onze Inkopers kopen elke ochtend verse vis in via de veilingklokken van de grote visafslagen in Nederland. Dit gebeurt tegenwoordig digitaal, gewoon op ons kantoor in Veghel. Twee keer per week kopen we in op Rungis: dé markt in Europa als het gaat om exotische vis. Als de vis bij ons binnenkomt, wordt de vis gefileerd, geportioneerd, verpakt en voor transport klaargezet. Via de Bezorgservice van Sligro leveren we daarna de producten bij onze horecaklanten in Nederland en in België en aan de zelfbedieningsgroothandels van Sligro zelf. Daar hebben we ook onze eigen visafdeling, waar we de (voornamelijk horeca-)klanten van Sligro adviseren en onze vakkennis delen.

Op onze productielocatie werken we in twee ploegen die wekelijks wisselen: dagdienst van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.15 uur of avonddienst van zondag tot en met vrijdag van 16.45 – 1.00 uur, waarbij je in overleg een dag per week vrij wordt gepland.

Ontwikkel je verder in ons hechte team
Als je bij SmitVis aan de slag gaat zul je meteen merken dat de sfeer in ons diverse team heel collegiaal is. Samen klaren we elke dag de klus. We stimuleren je om je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen en bieden je bijvoorbeeld de mogelijkheid om cursussen te volgen via het online platform van Sligro Food Group. Wil je verder groeien? Ook dat kan. Binnen SmitVis óf binnen Sligro Food Group. Als SmitVis-medewerker profiteer je sowieso ook van de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden van Sligro Food Group.

-

Intern opgeleid worden tot onze nieuwe Visspecialist op onze productielocatie?
Als Visspecialist op de productielocatie van SmitVis heb je een echte allround functie. Om te beginnen is het jouw taak om de inkomende producten op kwaliteit te controleren. Dat betekent dat je bij voorkeur over een uitgebreide viskennis beschikt. Misschien heb jij die kennis wel opgedaan als kok of in een visspeciaalzaak. Verder ben je afwisselend bezig met het snijden, portioneren, bewerken en het verpakken van vis. Wat er binnenkomt en hoe de vis verwerkt moet worden is elke dag weer anders. In je rol van Visspecialist ben je de vraagbaak voor onze Productiemedewerkers en leid je ook collega’s intern op.

🐟 Spreekt de functie van Visspecialist je aan, maar beschik je nog niet over de nodige viskennis? Geen probleem! Via een interne opleiding leren we je alle kneepjes van het vak.

Als Productiemedewerker ben je lekker gevarieerd bezig
Elke dag komen er andere vissen en bestellingen bij ons binnen. Dat betekent dat je werkzaamheden als Productiemedewerker heel divers zijn. Snijden, fileren, ontschubben, portioneren, verpakken…je leert het allemaal bij ons. Bij alles wat je doet, zorg je dat je schoon en hygiënisch werkt. Voedselveiligheid staat bij ons voorop! Ons productieteam kenmerkt zich door collegialiteit, diversiteit en gezelligheid. Samen zorgen jullie ervoor dat het nodige werk gedaan wordt, dat werkzaamheden worden afgewisseld én dat er elke dag gelachen wordt.

Hou jij van logistiek? Ook dan kun je je hart ophalen bij SmitVis!
Dagelijks wordt er bij SmitVis verse vis aangevoerd vanuit verschillende visafslagen. Na ontvangst van de goederen controleer jij of de leveringen kloppen met de bestellingen. Daarna zorg je voor opslag van de vis en schelp- en schaaldieren in de verschillende koelruimtes. Zodra de door je collega’s verwerkte vis verpakt is en voorzien van een etiket, zet je alles klaar voor transport.

Maak kennis met Bernd-Jan, Rianne en Anjani en lees waarom zij bij ons werken:

Bernd-Jan Kok, Visspecialist

“Met mijn passie voor vis voel ik me erg thuis bij SmitVis”

Na 15 jaar in de horeca te hebben gewerkt, wilde ik wat anders. Ik wilde af van de dagelijkse stress die het werken als kok in de horeca met zich meebrengt. Een vertegenwoordiger van Sligro Food Group, die bij ons in de horecazaak kwam, bracht mij in contact met SmitVis. Dat is alweer zo’n 14 jaar geleden.

Vissen zijn echt mijn passie. Ik ga graag vissen en als ik even tijd heb kijk ik naar filmpjes over het fileren van vis. Als het over vissen gaat ben ik ook net een spons, ik wil er alles over weten. Je zou kunnen zeggen dat het visvirus me echt te pakken heeft. Ik voel me dus ook erg thuis bij SmitVis.

Mijn collega’s kunnen met al hun visvragen bij mij terecht
Binnen het bedrijf doe ik eigenlijk alles. Ik controleer de goederen die binnenkomen, ik fileer, ik portioneer. De meeste tijd sta ik aan de snijtafel. Met mijn ervaring ben ik het aanspreekpunt voor collega’s en ik leid ook mensen intern op. Mijn horeca-ervaring helpt daarbij. Ik kijk met het oog van een kok naar een product; hoe komt het straks op het bord.

De sfeer binnen SmitVis is heel positief. Er is geen gezeur naar elkaar toe en collega’s kijken waar ze elkaar kunnen helpen. Je kunt hier veel leren. Niet alleen over vis, maar ook over samenwerken. Je kunt echt een vak leren bij SmitVis.

Rianne Langewouters, Productiemedewerker

“De afwisseling en gezellige collega’s maken mijn werk echt heel leuk”

Ik werk nu ongeveer een jaar bij SmitVis. Hiervoor was ik bloemist en heb ik twaalf jaar op de markt gestaan. Dat werk werd op een gegeven moment te zwaar voor me. Toen ik van mijn broer hoorde dat er bij SmitVis medewerkers werden gezocht ben ik eens gaan kijken. Mijn broer werkt hier namelijk al jaren en via hem wist ik dat SmitVis een fijn bedrijf is om te werken.

In het begin vond ik het werk heel intensief. Er zijn zoveel verschillende vissen die je moet leren kennen. Gelukkig word je intern goed begeleid en kun je al je vragen stellen. Nu ik zoveel meer weet, vind ik het werk heel erg leuk.

De werkzaamheden zijn heel afwisselend
Als Productiemedewerker werk ik hier vooral op de snijafdeling. Verder help ik ook met vacumeren, wegen en soms ook bij logistiek. Eigenlijk doe ik heel veel verschillende dingen; die afwisseling maakt het ook zo leuk. De ene dag sta je 60 kilo kabeljauw te snijden, de andere dag sta je bij de portioneermachine of ontvel je sliptong. Eigenlijk kijk je telkens waar het meeste werk te doen is, daar ga je helpen. En soms word je ook gevraagd om iets specifieks te doen. Wat er op de werkplanning staat is ook afhankelijk van wat de aanbiedingen in de Sligro-folder zijn. En van wat ze die dag hebben kunnen inkopen, want vis is natuurlijk een natuurproduct.

Ik heb het echt naar mijn zin bij SmitVis. Ik heb hele leuke collega’s en ga daarom met plezier naar mijn werk. We werken hard, maar we maken ook tijd om af en toe een geintje te maken met elkaar. Of een dansje te doen als er leuke muziek voorbij komt. Wat ik ook fijn vind bij SmitVis is dat je cursussen mag volgen en de ruimte krijgt om je te ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld net mijn BHV-cursus gehaald.

 

Anjani Dharamsing-Raghoe, Medewerker Bedrijfsbureau

“Ik voel me onderdeel van SmitVis én van Sligro”

Ik ben in 2007 bij SmitVis begonnen in de logistiek en als Productiemedewerker. Dat heb ik 12,5 jaar met veel plezier gedaan totdat ik daar om gezondheidsredenen mee moest stoppen. Ik wilde graag bij SmitVis blijven en mijn leidinggevende heeft echt met me meegedacht over een oplossing. Ik kon toen de baan overnemen van een collega op het Bedrijfsbureau die met pensioen ging.

Die werkzaamheden waren natuurlijk nieuw voor mij en daarom heb ik een opleiding Directiesecretaresse gevolgd, waar ik in mijn baan veel aan heb. Ik werk hier nu met heel veel plezier en het gaat heel goed. Mijn werk bestaat vooral uit het in- en uitboeken van alle productbonnen en factureren. Het is elke dag heel afwisselend en het is gezellig met mijn collega met wie ik een kantoor deel. SmitVis is onderdeel van Sligro Food Group. Tijdens mijn werk heb ik ook vaak contact met collega’s van Sligro. Ik voel me met SmitVis én Sligro verbonden.

Ik kan nu van alles over vis vertellen
Ik raad iedereen aan om het werken bij SmitVis eens uit te proberen. Je zult verbaasd zijn hoe leuk het hier is.  Elke dag komen er allerlei verschillende vissen binnen en twee keer per week hele bijzondere vissen vanuit Frankrijk. Toen ik net binnenkwam bij SmitVis wist ik niets van vis. Nu kan ik er echt van alles over vertellen. Vanwege mijn productie-ervaring weet ik precies wat op de bonnen staat die ik nu inboek. Dat vind ik heel leuk. Verder hebben we hier de arbeidsvoorwaarden van Sligro en die zijn heel goed. Kom gewoon eens een keertje kijken. Iedereen is hier welkom, ook als je maar een paar dagen per week wilt werken.

Meer weten over de mogelijkheden bij SmitVis? Mail, bel, whatsapp onze Recruiter!

Hidde de Heer

E-mail: hdeheer@sligro.nl

Mobiel: 0625201600

Meer weten over de mogelijkheden bij CuliVers? Mail, bel, whatsapp onze Recruiter!

Hidde de Heer

E-mail: hdeheer@sligro.nl

Mobiel: 0625201600